FaR
Miha

Mit jelent a speedfitness?

Speedfitness1A név találó, hiszen az edzésidő gyors, 20 perces, mely fizikailag egy másfél - kétórás kemény konditermi edzésnek felel meg, amit az EMS technológia tesz lehetővé. Az időhiányban szenvedőknek is ideális sportolási lehetőség. A test izomzata másodpercenként több mint 80-szor húzódik össze, ezért a módszer gyors izomrostok fejlődésére hat leginkább. Így érhető el, hogy számos előny mellett a gyorsaság, dinamika, reakcióidő is fejlődik általa. A nyújtó és feszítő izmok egyidejű stimulálása is egyedülállóvá teszi a speedfitness edzéseket.

Miért hatékony módszer a testsúly csökkentés terén?

A súlycsökkentést napjainkban gyakran helytelen és egyoldalú diétával közelítik meg. Így gyakran a testsúly rövid ideig tartó csökkenésére kerülhet sor, de csak az izomszövetek nagy mértékű leépülésének rovására. A speedfitness tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósulhat meg. A magas anyagcsere-aktivitás az EMS-tréning közben és még órákkal utána is fennmarad, az alapanyagcsere az izomtömeg növekedése miatt tartósan megnő. Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető.

A készülék használatával jelentősen csökkenthető a zsírszövet, a kötőszövetek vérellátottsága javul, a nyirokkeringés fokozódik, ezáltal mérséklődnek a narancsbőr tünetei. Mindemellett számítani lehet a jobb közérzet kialakulására, a stresszhormonszint csökkenésére és a boldogság-hormonszint növekedésére.

Hogyan zajlik az edzés?

Speedfitness2A speedfitness edzésekre előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás alapján várunk mindenkit.

Az edzés összesen 20 percig tart, ami kb. 15 perc megfeszített izommunkából áll, melyet statikus és dinamikus gyakorlatokkal egészítünk ki, majd a végén 1-5 perc levezetéssel zárul.

Az edzés az alaphelyzet megtanulásával veszi kezdetét, melyet mindig fel kell venni az impulzusok ideje alatt. Az izomösszehúzó rész kb. 6 másodpercig tart, melyet ugyanilyen hosszúságú pihenőidő követ.

A próbaedzés arra irányul, hogy felmérjük a fizikai állapotod, terhelhetőséged, megismerjük korábbi sportaktivitásodat és az esetleges ízületi vagy egyéb egészségügyi problémáidat, melyekre a további edzések során mindvégig figyelünk!

Edzőink a tréning előtt izotóniás sportitallal kínálnak meg, mely ellátja az izmokat energiával, pótolja az ásványi anyagokat így segítve az edzés során a fokozott izomműködést.

Az edzések gyakorlatsorát a személyi edzőink folyamatosan előre mutatják és korrigálják a mozdulataidat.

Mit viselj edzés alatt?

Speedfitness3

A speedfitness edzéshez egy tiszta, higiénikus pamutruhát kell használni, erre kerül az elektródamellény, a kar-, a láb- és a fenékpántok. Ha elfelejtettél edzésre ruhát hozni, lehetőség van nálunk az edzéshez szükséges pamutruha bérlésére. A ruhád felsőből és rövidnadrágból álljon, lehetőleg passzos legyen, mivel a speciális mellény hosszított, fontos, hogy az elektromos impulzusokból a comb izmai is részesüljenek.

Az öltözés mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a személyi edzőink úgy helyezik fel az elektródaruházatot, hogy mindenhol szorosan ráfeszüljön a testre.

A speedfitness szolgáltatásunk további előnye, hogy megkímél a kényelmetlen sporttáskák cipelésétől, hiszen sem sportcipőt (zokni javasolt), sem törölközőt nem kell magaddal hozni a szőnyeges, minden kényelemmel felszerelt edzőtermünkbe.

 

Felkészülés az edzésre!

Speedfitness4

A speedfitness edzésre nem kell különösebben felkészülni, de van pár dolog, amire érdemes odafigyelned.

Nagyon fontos például a megfelelő ételfogyasztás, azonban edzés előtt két órával már ne fogyassz nehéz ételt, hiszen az edzés rendkívül intenzív.

FONTOS! Úgy ne gyere edzésre, ha egész nap nem ettél semmit. Folyadékot viszont érdemes nagyobb mennyiséget fogyasztani edzés előtt (30-40 perccel), ami lehetőleg szénsavmentes ásványvíz legyen.

 

Várunk Téged is egy átmozgató speedfitness edzésre! 

speedfitness mozaik