FaR
Miha

Miért nevezik a módszert speedfitness-nek?

1

A név találó, hiszen az edzésidő gyors, 20 perces, mely fizikailag egy másfél - kétórás kemény konditermi edzésnek felel meg, amit az EMS technológia tesz lehetővé. Az időhiányban szenvedőknek is ideális sportolási lehetőség.

A test izomzata másodpercenként több mint 80-szor húzódik össze, ezért a módszer gyors izomrostok fejlődésére hat leginkább. Így érhető el, hogy számos előny mellett a gyorsaság, dinamika, reakcióidő is fejlődik általa. A nyújtó és feszítő izmok egyidejű stimulálása is egyedülállóvá teszi a speedfitness edzéseket.

Mi az az EMS technológia?

2

Az EMS technológia (electro-muscle-stimulation azaz elektromos izomstimuláció) közvetlen az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk. Az EMS technológia intenzív izommunkára ösztökéli a testet, ami egy súlyzós, ellenállással végzett edzésre hasonlít, ám annál rövidebb idő alatt, izületi terhelés nélkül, a felszíni és mélyizomzat egyidejű stimulálásával dolgoztatja meg az izmokat.

Mennyivel hatékonyabb a Speedfitness, mint a hagyományos fitness edzés vagy egy normál erőnléti edzés?

3

A Speedfitness teljes testre kiterjedő tréning, mivel a készülék minden izomcsoportot egyidejűleg stimulál. Az edzés során a comb, a fenék, a hát, a has, a mell és a kar izmai egyszerre dolgoznak.

A különböző gyakorlatok által különböző izomcsoportokra helyeződik a hangsúly, az alap feszültség mégis megmarad a teljes izomzatra minden impulzusnál.

Az EMS technológia beállítástól függően akár másodpercenként több mint 80-szor is képes stimulálni az izmokat.

Miért hatékony módszer a testsúly csökkentés terén?

4

A súlycsökkentést napjainkban gyakran helytelen és egyoldalú diétával közelítik meg. Így gyakran a testsúly rövid ideig tartó csökkenésére kerülhet sor, de csak az izomszövetek nagy mértékű leépülésének rovására. A speedfitness tréningek során a testsúly és a testzsír hatékony és tartós csökkentése az edzésekkel felépített zsírmentes izomtömeggel valósulhat meg. A magas anyagcsere-aktivitás az EMS-tréning közben és még órákkal utána is fennmarad, az alapanyagcsere az izomtömeg növekedése miatt tartósan megnő. Az ezzel párhuzamosan zajló egészséges táplálkozással a testsúly ésszerűen és tartósan csökkenthető.

A készülék használatával jelentősen csökkenthető a zsírszövet, a kötőszövetek vérellátottsága javul, a nyirokkeringés fokozódik, ezáltal mérséklődnek a narancsbőr tünetei. Mindemellett számítani lehet a jobb közérzet kialakulására, a stresszhormonszint csökkenésére és a boldogság-hormonszint növekedésére. 

Az edzés során fájdalmat fogok érezni? Mennyire biztonságos az edzés?

5

Az edzés nem fájdalmas, az elektromos impulzus nem koncentrálódik egy pontban, hanem egyenletesen oszlik el az elektróda egész felületén, nincsenek erős ütéseket közvetítő, csípős pontok. A speedfitness készülék kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat, mely nem csak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer, mivel a testizomzat 90%-át vonja be munkába.

Mit kell vinnem az edzésre?

6

A speedfitness egyik előnye, hogy megkímél a kényelmetlen sporttáskák cipelésétől, hiszen sem sportcipőt (zokni javasolt), sem törölközőt nem kell magaddal hozni a szőnyeges, minden kényelemmel felszerelt edzőtermünkbe. Minden olyan eszközt biztosítunk vendégeink számára, melyek az edzéshez és az edzés kellemes körülményeinek biztosításához szükségesek, beleértve az edzés előtti és utáni sportitalokat is.

Az edzés természetesen végezhető saját fitnessruhában is, de ebben az esetben az alábbi követelményekre figyelemmel kell lennünk:

 • 100% pamut alapanyagú (min. 95%) testhez simuló fazon
 • könyékig érő ujjak a felsőrészen, térdig érő szárak a nadrágon
 • nyakig zárt fazon elöl és hátul

Mennyi időt vesz igénybe és hogyan zajlik az edzés?

7

A speedfitness edzésekre előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás alapján várunk mindenkit.

Az edzés összesen 20 percig tart, ami kb. 15 perc megfeszített izommunkából áll, melyet statikus és dinamikus gyakorlatokkal egészítünk ki, majd a végén 1-5 perc levezetéssel zárul. A megérkezéstől a távozásig kb. 45 perc (átöltözés, zuhany, stb.)

Az edzés az alaphelyzet megtanulásával veszi kezdetét, melyet mindig fel kell venni az impulzusok ideje alatt. Az izomösszehúzó rész kb. 6 másodpercig tart, melyet ugyanilyen hosszúságú pihenőidő követ. A próbaedzés arra irányul, hogy felmérjük a fizikai állapotod, terhelhetőséged, megismerjük korábbi sportaktivitásodat és az esetleges ízületi vagy egyéb egészségügyi problémáidat, melyekre a további edzések során mindvégig figyelünk!

Edzőink a tréning előtt izotóniás sportitallal kínálnak meg, mely ellátja az izmokat energiával, pótolja az ásványi anyagokat így segítve az edzés során a fokozott izomműködést.

Az edzések gyakorlatsorát a személyi edzőink folyamatosan előre mutatják és korrigálják a mozdulataidat.

Hetente hányszor lehet edzeni?

8

A hosszú távú siker érdekében az az ideális, ha hetente 2 alkalommal edzel a speedfitnessel, mivel az edzés nagyon intenzív. A tréning hatása a terheléstől és a közben végzett gyakorlatoktól függ. Egy speedfitness edzés 20 percig tart. Egyaránt alkalmas izomnövelésre, súly csökkentésre, valamint rehabilitációs célokra is. A súlycsökkentő hatás fontos része a regeneráció. Az edzést követően fokozódik az anyagcsere, ami 2 nap után is átlag feletti értékeket mutat.

Hány alkalom után látható az eredmény?

9

A Speedfitness egyaránt edzi a látható és a mélyen fekvő izmokat. Rövid időn belül látható és érezhető sikereket fogsz elérni. Legyen a cél alakformálás vagy izomépítés. Már 3 alkalom elegendő, hogy észrevedd magadon a változást.

Mit jelent a személyi edzés?

10

A személyi edzések lényege, hogy a vendéget egy felkészült EMS edző irányítja végig az edzésprogram minden percében. Edzéseinken csak te, a személyi edző és a gép van jelen.

Az edzésprogram egyénre szabott, egy adott célnak megfelelően kialakított edzésterv szerint kerül összeállításra. Ilyen cél lehet például a testsúlycsökkentés, a rehabilitáció, az egyes izomcsoportok formálása, vagy akár az állóképesség javítása.

Az edzéseket minden vendégünk számára egyénileg dolgozzuk ki, és állítjuk össze. A hat másodperces pihenőidő alatt mindig előre mutatjuk be a soron következő gyakorlatot, és az edzés során mindvégig végre is hajtjuk ezeket, hogy a vendégek könnyebben elsajátíthassák a mozdulatokat.

Azt olvastam, hogy hátfájás ellen is hatásos a speedfitness, igaz ez?

11

Az egész testre kiterjedő EMS-tréning nagyon jó a hátfájás ellen, ami már szinte népbetegségnek számít. Az áram láthatóan a mélyebb izomszövetekbe is behatol, melyeket a hagyományos kezelési módszerekkel csak nehezen lehet elérni.

A hátfájás csökkenéséről a tudományos kutatómunkában részt vevő vizsgálati személyek közel 90 százaléka számolt be. A panaszok gyakorisága és intenzitása is jelentősen csökkent az edzés időtartama alatt.A speciális, az egész testre kiterjedő EMS-tréning egy időtakarékos, nagyon hatékony köredzésprogramot jelent, amelynek célja a hosszantartó pozitív egészségügyi hatás. Ennek során terápiás és preventív célokat is elér.

Narancsbőrös a lábam? Mennyire hatásos ellene a speedfitness?

12

Ha nem sportolunk, semmi esélyünk a narancsbőrrel szemben.

A cellulit, azaz narancsbőr kialakulásában főként az elégtelen vér- és nyirokkeringés játszik szerepet, amit fokozhat a kevés mozgás, vagy a túlsúly is. Emiatt romlik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, a salakanyagok pedig nem ürülnek ki szervezetünkből, hanem lerakódnak a sejtek között. A szövetek ödémássá válnak, a zsírsejtek pedig növekedésnek indulnak. A lerakódott zsír ennek köszönhetően kidudorodik és a kötőszövetnek nyomódik, kiadva ezáltal a narancsbőrre jellemző bőrfelületet.

A Speedfitness speciális cellulit programja kifejezetten az intenzív anyagcsere-serkentésre lett kifejlesztve, mely gondoskodik a lerakódások elszállításáról és szervezetünk méregtelenítéséről. A program lehetővé teszi, hogy az elektromos izomstimuláció által felgyorsuló vér- és nyirokkeringés jótékony hatását fokozzuk, és a zsírégetés, valamint a cellulitkezelés eredményeit tartóssá tegyük. A stimulációnak köszönhetően a bőr kinézete gyorsan javulni kezd.

Kiknek javasolt a speedfitness?

13

A Speedfitness edzésprogram bármely korosztály számára ajánlott, természetesen az egyéni sajátosságok és körülmények figyelembe vételével.

Mindegy, hogy idős vagy fiatal, férfi vagy nő, élsportoló vagy sportkerülő, a speedfitness kihozza belőled a maximumot! Már rövid időn belül látható és érezhető eredmények!

Mindenkinek ajánljuk, akinek céljai között szerepel:

 • Formás, atlétikusan izmos, karcsú test elérése
 • Fogyás
 • Fittség, vitalitás fokozása
 • Hát- és ízületi fájdalmak csökkentése
 • Cellulit tüneteitől való megszabadulás
 • Szülés utáni rehabilitáció
 • Állóképesség javítás

Mindenkinek, aki:

 • Kevés idővel rendelkezik
 • Szakember segítségét, motivációját igényli
 • Nem kedveli az edzőtermeket
 • Nem szeret nagy sporttáskákat magával cipelni
 • Nem szereti a tömeget
 • Gyors eredményekre vágyik

Jár valamilyen mellékhatással az edzés és kiknek nem javasolt a speedfitness?

14

Nincs ismert mellékhatása.

Izomláz jelentkezhet az izom edzettségétől és a tréning intenzitásától függően.

Nem javasolt:

 • Lázas megbetegedéseknél, akut bakteriális vagy vírusos betegségek esetén
 • Daganatos megbetegedéseknél
 • Tuberkulózis esetén
 • Vérzés esetében, súlyos vérzési zavaroknál (vérzékenység)
 • Súlyos neurológiai betegségeknél
 • Allergiás bőrmegbetegedéseknél
 • Szívritmusszabályzó használata esetében
 • Diabétesz esetében
 • Trombózis, vagy trombózisra való hajlam esetén
 • Epilepszia
 • Terhesség
 • Szülés után 6 hétig
 • Szklerózis multiplex esetén
 • Rossz általános közérzet esetén