A kerek fenékhez vezető út

Ki szolidan, ki kevésbé, de a mai világban a szemünk sarkából pillantást vetünk a másik nem farizmaira. Valljuk be őszintén, hogy a nőket ugyanúgy érdekli egy kerek férfi fenék, mint a férfiakat egy formás kerek női popsi. Van, akinek genetikailag megadatott és van, akinek hosszú és nehéz utat kell ahhoz bejárnia, hogy formás idomokra tegyen szert.

A has tájék mellett dobogós helyen áll a comb és a fenék, ha kényes testrészekről beszélünk. Ezek teljes átmozgatására a tökéletes megoldás a guggolás, melynek számtalan módja és variációja fellelhető már az interneten és videomegosztó portálokon.

Milyen a jó guggolás?

A guggolás helyes kivitelezése nagyon fontos, mert úgy éri el leginkább pozitív hatását az edzés, másrészt helytelen kivitelezése sérüléseket is okozhat.

Alapvető hibák szoktak lenni, hogy a térd és a lábfej nem párhuzamos, nem egy irányba néznek. Ezáltal a térdizületben csavarodik a láb. Valaki a belső talp élre helyezi a súlypontot, ami szintén nem hatásos, illetve sokan még a sarkukat is felemelik.

Képzeljük el úgy a guggolást, mintha egy székbe ülnénk bele. Álló helyzetben legyenek a lábak vállszélességű terpeszben, a lábfejek picit nézzenek kifelé, a tekintet pedig előre, messze szegezve. Kezdjük el behajlítani a lábunkat úgy, hogy fenekünket hátrafelé tolva súlypontunk eltolódik. (Ahogy a sárga pontok is jelzik.)

guggolas

 

Kezünket nyújtsuk ki magunk elé, ezzel ellenpólust adunk a testnek. Hátunk egyenes, fejünket nem lógatjuk, hanem kinézünk egy pontot és arra koncentrálunk, amíg a mozgást végezzük. Fontos, hogy a mozgás első fázisában, amikor elindulunk lefelé, már figyeljünk arra, hogy a térd vonala ne kerüljön a lábfej vonala elé. Figyeljünk arra, hogy a talpak végig a talajon maradjanak.

A jól végrehajtott guggolás előnyei

  • A guggolás izmosabbá, kerekebbé, ezáltal szexisebbé teszi a feneked
  • Átfogóan, minden irányból megdolgoztatja a combod izomzatát
  • Nemcsak az egész alsótested mozgatja át, hanem a törzsed izmait is munkára készteti
  • Növeli az erő-állóképességed és fejleszti a keringési rendszered is
  • Remekül fejleszti a mobilitást és az egyensúlyt. Könnyebb lesz ezáltal a mindennapos házimunka. Sokkal jobban fogsz tőle ülni, állni, mozogni.

Miért eredményesebb a guggolás speedfitness edzéssel?

A Speedfitness teljes testre kiterjedő tréning, mivel a készülék minden izomcsoportot egyidejűleg stimulál. Az edzés során a comb, a fenék, a hát, a has, a mell és a kar izmai egyszerre dolgoznak.

A különböző gyakorlatok által különböző izomcsoportokra helyeződik a hangsúly, de az alap feszültség mégis megmarad a teljes izomzatra minden impulzusnál. Mindezt extrém rövid ideig tartó edzéssel, így nem kell órákat töltened a konditeremben az eredményekért.

Speedfitness edzésen is többféle eszközzel tudjuk a guggolás eredményességét segíteni. Használunk fittballt, súlyzót, trx-et, kettlebellt.

Már 2-3 edzés után észreveszed, hogy az izomterhelés következtében a comb tónusosabb, a farizom feszesebb. Rendkívül rövid idő után már látható az eredmény. És az izomláz garantált!

A speedfitness edzésnek számos pozitív élettani hatása is van: ez nem csak egy edzés. Az EMS edzés olyan izmokat is megmozgat, amit egyébként csak nagyon nehezen tudnál. Ezért nem csak feszesebb, karcsúbb leszel tőle, de kifejezetten javasolt ülő munkát végzőknek, azoknak akiknek hát- vagy tartásproblémáik vannak, vagy műtét utáni rehabilitációra van szükségük.

Tételezzük fel, hogy a cikket olvasva kedvet kapsz a gyakorlat rendszeres végrehajtásához és mindezt speedfitness edzésen teszed! Mi történhet?

Gyarapítani fogod az izomrostok számát, melynek következtében több kalóriát fogsz elégetni. A tesztoszteron és a növekedési hormon fokozottan termelődik és endorfint szabadít fel, mely a stresszhormon hatását ellensúlyozza. Ez a hormon felelős a megfelelő izomépítésért, nemi vágy növekedéséért, az immunrendszer erősödéséért, rendkívül lassítja az öregedést és serkenti a zsírégetést.

Kedvet kaptál? Gyere és jelentkezz be egy próbaedzésre! Ismerd meg a speedfitness edzést, az izomláz új fajtáját!